Recensioner

Kundrecensioner Adlibris.se
 • fräck och spännande
         Kan bara säga; fräck, spännande och målande,
         helt enkelt busbra! av sara jonsson, 2011-11-10

 • Innehåller allt man vill ha
  En riktigt bra debutroman om riktiga människor med mänskliga funderingar.
  Spännande, gripande och underhållande.
  Språket är lättläst, dialogen befriande,handlingen rafflande.
  Skönt med en kort bok där det händer saker hela tiden.
  Flera oväntade vändningar i handlingen och det som händer i slutet kan ingen förutse.
  Vill läsa fler böcker av denna författare!
  av lars, 2011-11-04
Kundrecensioner Bokus.se

2011-09-16 emma
Intressant det där med tvillingtemat i boken. De två pojkarna varav den ena blir dödad är tvillingar. Tvillingar lär ju ha ett särskilt förhållande till varandra. Mamman har också funderingar om sitt förhållande till de två tvillingpojkarna. Det finns en stark scen i början av boken där hon lovordar den döde tvillingen gentemot den kvarlevande. Längre fram i boken och när hon kommit längre med sin försoning ser hon äntligen den nu levande tvillingpojkens styrkor. Mycket starkt drama.  Betyg 5/5
Överraskande slut
2011-09-12 KJB
Helt oväntat slut, blev helt paff. Ska inte skriva för mycket för er som inte läst boken men inget av det som hände kunde man ha listat ut i förväg. Det gillar jag verkligen. Först trodde jag den skulle handla om Ingmar Bergman, men det är ju en av personerna i boken som är fascinerad av personen Bergman och hans filmer. Gillar personerna i boken. Den där Pär verkar ju ha en mans alla egenskaper, både bra och dåliga. Det känns som om man känner dem och vill fortsätta följa dem. Jag undrar bara vilken är Jannes hemlighet? Betyg 5/5
jättebra debutroman
2011-09-07 boc
fantastiskt bra debutroman. Äntligen en bok där det händer massor av spännande saker på kort tid. Ingen dötid här inte! kuslig och humoristisk på samma gång. Spänning, bra skildringar både av storstaden och landsbygden, oväntade grejor händer hela tiden. Skönt att slippa tegelstensformatet utan kunna läsa samma innehåll på mindre än två hundra sidor. Vill läsa mer av denna författare! Betyg 5/5
Lätt och spännande
2011-09-06 basse61
Som ovan läsare var detta en lättläst och spännande bok. Intressanta karaktärer. Hoppas det kommer en fortsättning. Betyg 5/5
okomplicerat om skuld
2011-09-05 pisvro
kort och enkelt berättas om en moders skuldkänslor, hemligheter, hennes familje- och vänrelationer. boken är lättläst och blir inte tråkig en sekund. ser fram emot en fortsättning - undrar hur det går...
Betyg 4/5
BTJs recension 17 oktober 2011

Bielke von Sydow, Maria. Ingmar Bergman kände aldrig skuld. BIMA. 162 s. Pocket.
Maria Bielke von Sydow bor i Malmö där hon under många år arbetat inom utbildningsväsendet. Ingmar Bergman kände aldrig skuld är hennes debutroman.

För Helena och Niklas inträffar det omöjliga när ett av deras barn drunknar. Helena anklagar sig själv för vad som hände och kan inte hitta ut ur sin sorg.
Parallellt får vi följa malmöbon Sylvia som efter en utekväll träffar småländske Janne och blir galet kär. Självhjälpsförfattaren Pär har börjat tappa tron på alla de goda råd han skriver och föreläser om och livet känns mer och mer tomt.
Av en slump träffas de alla på en semesterresa och blir så småningom vänner.
Det är en varm skildring av förlust, sorg och vänskap. Maria Bielke von Sydow hanterar ett svårt ämne med mognad och en stor portion människokännedom. Boken är välskriven och personskildringarna känns autentiska.- Hanna Gunnarsson.


Sydöstran recension 1 oktober 2011

Bielke von Sydow romandebuterar
Skuld och längtan är ingredienser i debuten från före detta Karlskronabon

Trevlig romandebut av Bielke von Sydow
Ingmar Bergman kände aldrig skuld, Roman, 163 sidor, BIMA Förlag
Skuld, rannsakan och längtan efter kärlek och bekräftelse är ingredienser i Maria Bielke von Sydows debutroman Ingmar Bergman kände aldrig skuld.
Författaren som tidigare var bosatt i Karlskrona, porträtterar träffsäkert hur några människors liv vävs samman.
I centrum för berättelsen står Helena, vars liv förlamas av att hon bär ansvar för sin ena tvillingsons död.
Berättartekniken är enkel och självklar. Men som det kan var med ovana författare, tappar berättelsen ibland styrfart när vissa beskrivningar blir lite för ingående. Dialogerna är något ojämna. Vissa kapitel är briljanta, medan andra är mer trevande.
På det hela taget har ändå Maria Bielke von Sydow förmågan att bygga upp en spänning som gör att man vill läsa vidare. - Anders Nilsson, Nyhetschef


Mahskara recension december 2011, betyg 4 av fem möjliga M
Kundrecensioner Bokia.se
linnea salomon 2011-10-14 betyg 5/5
Gripande drama. tunga ämnen behandlas på ett begripligt sätt utan att bli pretantiöst. ibland helt befriande humoristiskt. klart läsvärd!
Gustav 2011-10-03 betyg 5/5
Mycket lättläst och spännande debutroman. så häligt att man kommer in i handlingen direkt. Ser redan fram emot en fortsättning!
Kundrecensioner Ord&Bok.se

Berörande och fartfylld på samma gång- en ovanlig kombination. Ger högsta betyg till denna bok som faktiskt passar både män och kvinnor, tjejer och killar. stort plus till Malmöbeskrivningarna!
- linda (2011-10-28 13:55:12)
lättläst, bra flyt, okomplicerat skriven om rätt så tunga ämnen, humoristisk, dialogerna är mycket talande, man liksom ser personerna framför sig, gripande utan att bli sentimental. - mannen (2011-09-16 15:23:25)
fantastisk debutroman, spännande hela tiden. så skönt att slippa tegelstensformatet, här händer det grejor hela tiden på mindre än hälften av vad en bok brukar vara i sidantal. välgjorda karaktärer. jag vill läsa mer!
- boce (2011-09-16 15:19:33)

Bokrecension.se

Sven Erlandsson Sven Erlandsson Måste läsas   (Betyg 5 av 5)
Lättläst, spännande och oerhört driven handling. http://www.bokrecension.se/9197971901 Språket är avskalat. Dialogen mellan karaktärerna trovärdig. Intressant tema med tvillingproblematik, skuld och behov av bekräftelse. Slutet en överraskning.
Rekommenderas starkt både till män och kvinnor
(Ingmar Bergman kände aldrig skuld)


Lars Lars önskas som ljudbok   (Betyg 5 av 5)
"måste läsas" skrev föregående recensent. http://www.bokrecension.se/9197971901. Det kan jag hålla med om, jag har läst den och är nöjd. Men det jag verkligen skulle vilja är att författaren Bielke von Sydow läser in den som ljudbok. Såg häromdagen en uppläsning på Youtube där hon läser ur Ingmar Bergman kände aldrig skuld. Vilket lyft, vilken röst! (Ingmar Bergman kände aldrig skuld)